maanantai 25. heinäkuuta 2022

Luku 3: Kahvitauko | Tarina osa 3

Tarina jatkuu! Tällä kertaa ensimmäinen 0.5 luku varsinaisen luvun jälkeen :)

24.4.2017

Emikon elämä jatkuu tulipalon jälkeen. 6 vuotta on kulunut ja Emiko on itsenäinen 15 vuotias nuorukainen. Emiko elää edelleen sijaisperheen luona, säännöt ovat tiukat eikä Emikolla ole varaa aloittaa itsenäistä elämää vielä muutamaan vuoteen. Ulkona hän saa kuitenkin käydä ja matkustaa. Emiko menee tavalliseen tapaansa koulun jälkeen pieneen kahvilaan.

“Yksi jäätee, kiitos”
Emiko tilaa normaalin juomansa ja istahtaa ikkunapaikalle. Hän ottaa vihkonsa esiin ja käy läpi päivän tärkeät asiat. Iso koe on tuossa ja Emiko tunnollisena harjoittelee etukäteen. Emiko onkin yllättävän hyvä koulussa.

Suzie: “Hei Emiko, saako tähän istua?”
Emiko: “Toki, ei mulla seuraa ole”

Suzie saapuu kahvilaan. Hän on Emikon tuore ystävä. Suzie kuuluu koulun ohjausporukkaan ja tutustui Emikoon aloituspäivänä. Suzien tehtävä oli näyttää Emikolle paikkoja ja ohjata tarpeen tullen. Suzie opiskelee viimeistä vuottaan ja on juuri alkuvuodesta muuttanut omilleen.

S: “Miten menee, Emiko?”
E: “Ihan hyvin”
S: “Onko sulla koe tulossa, kun vihkoa luet?”
E: “On, iso koe”
S: “Aivan, mullakin on tulossa pian isohko koe mutta en mä lukemista vielä oo alottanut”
E: “Sulla on varmaan muutakin tekemistä nyt. Onko muutto sujunut hyvin?”
S: “On sujunut hyvin, koti tuntuu vihdoin omalta monen kuukauden häslingin jälkeen”
E: “No hyvä”
S: “Perhe oli kyllä vähän vastaan muuttamista, kun en ole ihan vielä täysi-ikäinen mutta kohta se helpottaa kun täytän 18 ensi vuonna…”

Luku 3.5: Suzie
Kuka Suzie onkaan? Tässä luvussa tutustumme vähän paremmin Emikon lähimpään ystävään.
Suzie tulee keijumaailmasta. Ihmiset ja keijut eivät ole mitenkään läheisiä keskenään, no miten Suzie sitten päätyi ihmisten maailmaan? Suzien synnyttyä alkoi pian käymään ilmi, että Suzie poikkesi muista keijuvauvoista. Ensimmäinen havaittava erilaisuus oli Suzien silmät. Keijulle heterokromia (eli silmien erivärisyys) oli hyvin epätavallinen piirre. Sellaisia keijuja ei olla tavattu vuosikymmeniin. Keijuilla vallitsevaa on joko siniset, vihreät tai oranssit silmät. Muitakin värejä esiintyy, mutta se on harvinaista. Suzien oikea silmä on oranssihtava ja vasen vihreä. Suzien kehitystä seurattiin tarkasti ja kahden vuoden iässä Suziella ei vieläkään havaittu pienentäkään merkkiä siipien kasvusta. Muilla saman ikäisillä oli jo kehittyneet siivet, joten Suzien tilasta huolestuttiin toden teolla. Kävi ilmi, että Suzielle ei edes tule ikinä kehittymään siipiä. Suzie ei pystyisi elämään normaalia elämää keijumaailmassa, jossa siipien käyttö oli arkipäivää.
Suzie oli liian pieni muistaakseen keijumaailmasta yhtään mitään, eikä hän oikeastaan muista, miten hän päätyi ihmismaailmaan. Yksi selitys olisi hylkääminen, mutta se ei selitä silti sitä, miksi hänet olisi hylätty ihmismaailmaan. Suzie ei välttämättä ikinä tule kuulemaan totuutta, hän on aina uskonut eläneensä kahden rakkaan äitinsä kanssa. Suzien adoptoi naispariskunta ja nämä kolme elivät iloisina yhdessä. Mutta kaikki onni ei kestä ikuisesti. Perheen välit alkoivat kiristymään ja lopulta Suzien vanhemmat erosivat. Suzie jäi asumaan toisen äitinsä luo, mutta parin vuoden jälkeen hän alkoi olla tyytymätön asuinoloihin. Suzie kävi läpi pieniä vastoinkäymisiä, mutta saikin muutettua omilleen. Hänen piti aluksi muuttaa Kiran, Suzien kumppanin kanssa yhteen, mutta asia ei järjestynytkään halutulla tavalla. Suzie ja Kira ovat silti edelleen yhdessä ja tapaavat toisiaan säännöllisesti. Suzie kuitenkin haluaisi kämppäkaverin ja onkin pyytänyt Emikosta sellaista, mutta Emiko ei pysty vielä niin nuorena muuttamaan. Suzie siis jatkaa asumistaan yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti